Łączna liczba wyświetleń

23 marca 2012

soczewicowe VEGEBURGERY

Coś w sam raz na piątkowy lunch!

Kotlet - czyli serce burgera!
W lodówce czekała na ciąg dalszy ugotowana na pastę soczewica...
Czekała i patrzyła za każdym razem,gdy otwierałam lodówkę.
No dobra! -powiedziałm do niej- Zrobię z Ciebie kotlety!

Kotlet - składniki:
- soczewica (w tym przypadku użyto czerwonej )
-lubczyk
-chili
-sól
-tymianek
-natka pietruszki
-jajko
-mąka
-płatki owsiane
-bułka tarta
-sezam

Soczewicę ugotować z przyprawami, ziołami. Dodać jajko, mąkę, pietruszkę,płatki owsiane. Wszystkie składniki zblendować.Konsystencja powinna być dość ścisła i plastyczna, dodać jajko i mąkę jesli zbyt rzadka.
Formować kotlety, nie za duże,obtoczyć w bułce wymieszanej z sezamem.
SMAŻYĆ

A reszta dodatków do kompletnego burgera ?  Wiadomo: ser,warzywa, sosy - wszystko  według potrzeb i pomysłu!

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz